Serhan Paydaş: Halkın iradesi Curne Reş’te yine kazanacak

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Curne Reş belediyesinde AKP’nin itirazı sonucu seçimlerin yenilenme kararı alınmasının ardından DEM Parti adayı Serhan Paydaş yine kazanacaklarını söyledi.

CURNE REŞ'TE İRADE GASPI

Bugüne kadarki başkanların belediyeleri aile şirketi gibi kullandıklarını ifade eden Paydaş, bu yüzden buradaki rantlarını korumak için her türlü yolu denediklerini belirtti. Yüksek Seçim Kurulu’na itirazlarının devam ettiğini belirten Paydaş, “biz her halükarda halkın iradesini halka teslim edeceğiz” dedi.

SANDIKLARI ATEŞE VERDİLER

Seçim günü sandıklar kapandıktan sonra oy sayımının bitmesine yakın AKP'li 30-35 kişilik grubun saldırısına uğradıklarını da kaydeden Paydaş; “İki tane sandığı ateşe verdiler. O sandıklarda da bizim ıslak imzalı tutanaklarımız olduğu halde onları da seçim kuruluna vermemize rağmen seçim kurulu tutanaklarımızı kabul etmedi. O sebeple seçimlerin yinelenmesine karar verdi. YSK’ da aynı şekilde sistem tarafından hareket etti. Halkın iradesine gasp konuldu. Her halükarda Hilvan’da halkın iradesine sahip çıkacağız. Belediyeyi kazanacağız” dedi. 

HALK SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Binlerce Curne Reş’linin iradelerine sahip çıkmak için sokaklara döküldüğünü de belirten Paydaş, halk iradesinin Cune Reş’te yeniden kazanacağının altını şu sözlerle çizdi: “Alkışlarla, zılgıtlarla yürüyüşler düzenlendi. Kitle, hırsızlara, yolsuzlara, kayyumlara karşı iradesini ortaya koydu. Halk dik duruşunu sergiledi. Tüm halkın morali yerindeydi. Seçimler yenilense bile, yenilenen seçimlerde en az iki katı oy farkıyla seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Halk, şimdiden seçim çalışmasına başlamış durumda. Halkın iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur.  Halk iradesi yine kazanacak.”